Om Oss
14968
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14968,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-børsdamer,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
OM BØRSDAMER

Det begynte i foreldrepermisjonen i 2017.  Det var en periode opphevet i tid, mange vil kalle den en unntakstilstand. Jeg begynte å kjede meg mot slutten. Det åpnet opp for nye tanker og ideer – og en refleksjon over eget liv. Jeg har aldri vært god med penger. På ingen måte en Warren Buffet-type.

 

Det ble klart for meg. Jeg ønsket å ta ansvar for egen økonomi. Jeg ønsket å lære datteren vår om sparing, i stedet for å kjøpe henne ting jeg ikke fikk. Jeg ønsket å dele kunnskap og erfaringer – med kvinner som allerede investerte og til de som ville kaste seg ut i det, men som ikke helt visste hvordan (been there). Det ble starten.

 

Børsdamer er en plattform for kvinner som er interessert i økonomiske investeringer. Ser man på tallene, utgjør kvinner kun en tredjedel av antall private investorer i aksjer og aksjefond.
Undersøkelser viser at kvinner er betydelig mer risikobevisste og kunnskapsfattige når det gjelder økonomi og sparing.

ingebjorg
Ingebjørg Nueva Finnebråten
Redaktør Børsdamer.no

Når kvinner eier mindre av aksjemarkedet, påvirker også dette eierskapsstrukturen og eierstyring i selskapene. Er du aksjonær, kan du nemlig påvirke kvinnandelen i styrerommet. Et godt slag for likestilling.

 

Etter oppskrift fra The Guardians spalte «The Balance», trekkes kvinner som har kunnskap om finans, investering og sparing frem. Vi får et lite innblikk i deres morgenrutiner, investeringsstrategi og deres dårligste økonomiske investering.
Portrettene kunne vært mer utdypende, men det er ikke poenget. Disse kvinnene tråkker opp stiene. Det er resultater du og jeg og andre kan ha glede av tvert, eller med tiden.

Børsdamer
Ingebjørg Nueva Finnebråten (red).

Børsdamer er en plattform for kvinner som er interessert i økonomiske investeringer..