Henriette Trondsen
15989
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15989,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-børsdamer,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

About This Project

HENRIETTE TRONDSEN

Aksjeanalytiker i Arctic Securities med ansvar for IT, media og telekom-sektoren
Investeringsstrategien min er å investere i aksjer som jeg tror at markedet undervurderer.

SØVN OG MORGENRUTINER

Jeg står opp mellom kl 6 og 6.30 hver morgen. Det første jeg gjør er å sjekke mail mens jeg lager meg en te. Jeg har som oftest lest Finansavisen og DN på iPad kvelden i forveien. Jeg tar en dusj og går til kontoret. Frokost spiser jeg på kontoret.

Jeg er på kontoret rundt klokken 7 hver morgen. Morgenen består av å lese meg opp på nyheter i sektoren. Eventuelle nyheter gjennomgår jeg på morgenmøte med meglerne klokken 7.30. Hvis det er nyheter av betydning for sektoren min sender jeg en mail til investorer før kl 9.00Akkurat nå har vi kvartalstallperiode for selskapene jeg analyserer. En rapporteringsdag består normalt av eventuell justering av estimater, samtale med selskapet som rapporterer og samtaler med investorer.

 

 

 

INVESTERINGER

Da jeg studerte fikk jeg 10,000 kroner av min far for å investere i aksjer. Jeg begynte dermed å følge med, og fikk interesse for feltet. Jeg investerer i aksjer, men som analytiker har jeg investeringsbegrensninger med bindingstid. Jeg får heller ikke lov til å investere innenfor mitt aksjeunivers som er teknologi, media og telekom. En del av egenkapitalen min har også gått med til leiligheten jeg eier.

 

Investeringsstrategien min er å investere i aksjer som jeg tror at markedet undervurderer. Ved siden av å se på verdsettelse relativt til vekstutsiktene, ser jeg også på ledelsen, likviditeten i aksjen samt om det kan komme positive nyheter som kan endre markedsoppfatningen. På grunn av bindingstiden min som analytiker må jeg ha lengre horisont på aksje investeringer. Jeg får dermed ikke lov til å trade kortsiktig.

 

Jeg kan ikke komme på en dårlig investering i farten. Da jeg studerte burde jeg nok heller kjøpt en leilighet istedenfor å leie. På den måten gikk jeg glipp av 5 år med verdistigning. På bøker om finans anbefaler jeg Quality Investing av Torkell Eide og The Most Important Thing Illuminated av Howard Marks.

 

 

 

 

TRE RÅD TIL DEG SOM VIL STARTE MED INVESTERINGER

1.   Invester i aksjer du har kunnskap om, og gjerne som du tror markedet undervurderer. Invester med penger du har råd til å tape i starten, og øk eksponeringen når du har fått mer erfaring.

 

2.   Spre investeringen i aksjer eksponert mot ulike trender eller sektorer. Dette for å spre risikoen.

 

3.   Gjør en grundig analyse av selskapet og hold deg oppdatert. Det kan inkludere verdsettelse, eierstruktur og likviditeten i en aksje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Category
Portett