Ida Bergitte Andersen Hundvebakke
16057
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16057,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-børsdamer,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

About This Project

IDA BERGITTE ANDERSEN HUNDVEBAKKE

Kommunikasjonsrådgiver og gründer av Aksjekaffe
Det eneste jeg hadde hørt om aksjemarkedet gjennom oppveksten, var at man skulle holde seg langt unna om man ikke ville miste alle pengene sine.

Ida Bergitte Andersen Hundvebakke, tidligere journalist og nå kommunikasjonsrådgiver startet  Aksjekaffe – en møteplass hvor kvinner kan møtes for å snakke om investeringer over en kaffekopp og utveksle erfaringer.  fordi hun savnet et slikt tilbud selv og fordi hun brenner for temaet kvinner og investeringer, og for å gjøre finansverdenen mer forståelig og mindre skremmende.

 

SØVN OG MORGENRUTINER

Hvordan starter dagen din – noen morgenritualer du skal gjennom?
– Jeg er kombinert a-menneske og vanedyr, så jeg står opp 06:50-sharp og morgenrutinen er veldig lik hver morgen. For noen måneder siden innført jeg det som enten må være verdens beste lifehack eller verdens største latskap: Frokost på senga hver eneste morgen. Vanedyret kicker forøvrig inn inn på frokostfronten også, det blir enten frøknekkis med ridderost, salt og basilikum eller en mango-lime-peanøttsmør-smoothie. Til lyden av en eller annen podcast, gjerne en morsom en. Ingenting er som å starte dagen med høy latter.

 

 

JOBB

 

Vi holder med verdens beste lifehack. Når starter jobben?
– Siden min dagjobb er innen noe helt annet enn finans, begynner arbeidet med Aksjekaffe først på ettermiddagen. Jeg har lansert en del store prosjekter for tiden,som Aksjekaffe som egen podcast samt at jeg har flere nært forestående events, blant annet #Huninvesterer-turné til flere byer i Norge sammen med DnB, Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes bak Equality Check, Christine Dancke og Yrja Oftedahl. Så det er nok å drive med.

 

Arbeidet med Aksjekaffe innebærer alt fra å jobbe med sosiale medier til å svare på ulike henvendelser til å skrive veldig mye på dokumenter på pc-en. Eller i mitt tilfelle ofte på mobilen, store deler av mine businessideer så langt har startet som et notat på mobilen på vei hit eller dit.

 

INVESTERINGER

 

Hvordan startet du å investere?
– Jeg har ofte blitt spurt i intervjuer om hvordan min investeringsreise startet – problemet er jeg ikke husker. Det kan ha vært så enkelt som at jeg så en eller annen annonse på Facebook eller lignende. Det er egentlig litt trist at det kan være så tilfeldig at man får vite at investeringer kan være lurt. For da jeg først kom i gang stilte jeg meg ofte spørsmålet “hvorfor har ingen fortalt meg at jeg burde drive med dette før?”. Det eneste jeg hadde hørt om aksjemarkedet gjennom oppveksten, var at man skulle holde seg langt unna om man ikke ville miste alle pengene sine. Om du ikke aner noen ting om finans er det vanskelig å kvalitetssikre slike påstander, så jeg stolte på det som ble sagt og holdt meg unna i mange år.

 

Hva er din investeringsstrategi?
– Jeg har en veldig langsiktig sparehorisont. Mesteparten av pengene mine setter jeg i ting jeg tror vil gi en veldig stabil økning uten de store svingningen på sikt. I tillegg har jeg det jeg kaller overskuddspenger – en liten slump penger jeg kan prøve og feile med og som det ikke er så farlig om jeg mister.

 

Har du gjort noen usmarte økonomiske valg?
–  I starten av min investeringskarriere lot jeg meg noen ganger rive med, uten research, når folk i diverse Facebook-grupper proklamerte at noe var den nye raketten. Har ikke sett noen rakett blant disse investeringene hittil, heller tvert i mot. Men de aller dårligste investeringene må være de jeg aldri gjorde, fordi jeg ikke turte å bevege meg inn i aksjemarkedet siden jeg trodde jeg måtte være ekspert for å i det hele tatt tenke på aksjer og fond.

 

Har du noen bøker innen økonomi og investering du kan anbefale?
Jeg må innrømme at jeg ikke leser så mye finansbøker, men jeg elsker Dagens Næringsliv og er ivrig abonnent. Og så elsker jeg å tilegne meg kunnskap ved å snakke med folk som vet mer enn meg. Om jeg møter noen som f.eks jobber med aksjer spør og graver jeg om alt jeg lurer på. Det er en yrkesskade fra mitt tidligere journalistliv. Sikkert veldig slitsomt for de som jeg møter, men veldig effektivt for en kunnskapshungrig sjel.

 

TRE RÅD TIL DEG SOM VIL STARTE MED INVESTERINGER

 

– Ikke tro du må ha en mastergrad i finans for å begynne med investeringer. Ei heller være rik. Det kan koste så lite som 100 kroner å starte.

 

– Ta kontakt med banken din om du lurer på hvordan du kommer i gang. Det gjorde jeg og fikk masse gode råd.

 

– Bare begynn – praksis er den aller beste læringen.

 

 

 

 

 

 

 

Category
Portett