Kjersti Grønseth
15980
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15980,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-børsdamer,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

About This Project

KJERSTI GRØNSETH

Konsulent i Accenture og driver bloggen forbrukerfrue.no.
Spar opp noen penger du har råd til å tape og bestem deg for en bransje eller et selskap du har lyst til å investere i. Begynn å følge med på utviklingen i bransjen, det er spennende!

SØVN OG MORGENRUTINER

Jeg står opp tidlig! Jeg har tre små barn, så jeg trenger ikke vekkeklokke for å si det sånn. Jeg har en morgenrutine hvor jeg starter dagen med å lese noe oppbyggelig og inspirerende, jeg leser noen setninger jeg har skrevet ned som sier noe om hvem jeg er. For eksempel at “jeg er den mest takknemlige personen jeg kjenner”. Ikke alltid det føles sånn, men jeg vil si det så mange ganger at det til slutt blir sant! Så er jeg klar for en ny dag med ulike gjøremål.

Vanligvis er jeg på jobb rundt 08:30 i Accenture, men akkurat nå er jeg i permisjon. Ellers driver jeg bloggen forbrukerfrue.no på fritida.

 

INVESTERINGER

Jeg styrer min egen og vår families økonomi etter en enkel “kakemodell” jeg har laget, hvor jeg snakker om hvordan du kan bli en fornuftig forbruker i hverdagen og ta gode valg for framtiden, samtidig som du nyter livet, lever generøst og lar drømmer bli konkrete sparemål. Poenget er å ha en helhetlig tankegang i hvordan du styrer økonomien din. Hvis du vet hva som gir deg glede og hva du ønsker å oppnå på kort og lang sikt hjelper det deg å prioritere, og du unngår å bruke penger på unødvendige ting eller bruke penger du ikke har.

 

Jeg investerer i globale indeksfond til pensjon og sparing for barna. Har enkeltaksjer i selskapet jeg jobber i og i familiefirmaet. Har også kjøpt egen bolig, og det er jo i aller høyeste grad en investering. Min investeringsstrategi er fast månedlig sparing i fond med lave gebyrer og spredning av risiko. Investere enkeltaksjer med høyere risiko i firma jeg er tett knyttet til.

 

Min dårligste økonomiske investering?
Jeg kjøpte noen Statoil-aksjer da jeg jobbet der, da oljepris og aksjekurs var all time high rett før finanskrisen, og så solgte jeg disse noen år etterpå da kursen var myyye lavere fordi jeg fikk litt panikk, hehe.

 

 

TRE RÅD TIL DEG SOM VIL STARTE MED INVESTERINGER

1. Start enkelt og med spredt risiko, opprett aksjesparekonto og en fast månedlig spareavtale i et globalt indeksfond.

 

2. Spar opp noen penger du har råd til å tape og bestem deg for en bransje eller et selskap du har lyst til å investere i. Begynn å følge med på utviklingen i bransjen, det er spennende!

 

3. Snakk om investeringer med andre likesinnede! Meld deg gjerne inn i en gruppe på facebook hvor kvinner snakker sammen om økonomi og investeringer.

 

(Siden det er Børsdamer Sommerspesial, får vi også noen fine sommerferietips av Kjersti. Red. anm)

 

1. Velg det som gir deg og din familie glede! Spiller ingen rolle om det er hjemmeferie, utenlandsreise eller rundtur i Norge.

 

2. Lær deg noen enkle triks som får pengene til å vare lenger, som for eksempel å ta med medbrakt mat og vannflaske til flyplass og flytur, sjekk ut gratis aktiviteter i området du skal til heller enn de dyreste turistattraksjonene, smør deilige matpakker heller enn å bruke penger på restaurant.

 

3. Tør å tenke utenfor boksen, ikke bruk penger på ting du tror du må hvis det egentlig ikke er det som gir deg mest glede.

 

4. Og hvis du vil unngå stress etter ferien: Ikke bruk penger du ikke har.

 

 

 

 

 

Category
Portett