Michaela Berglund
16011
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16011,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-børsdamer,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

About This Project

MICHAELA BERGLUND

Michaela Berglund driver interesseorganisasjonen FemInvest, Sveriges største nettverk for kvinnelige entreprenører og investorer.
Jeg tror at når flere kvinner får kunnskap om økonomi, inspirasjon og får gode rollemodeller, så bidrar dette til at flere vil og kan eie mer.

SØVN OG MORGENRUTINER

Jeg våkner ofte mellom 5:30 og 6:00, men det er fordi barna våkner. Jeg spiser alltid havregrøt med havremelk, kanel og små eplebiter sammen med barna mine Noelle og Levi. Det er begrenset med hvor mye tid vi får tilbrakt sammen på dagen, så morgenstunden er veldig viktig og vi er ofte i godt humør alle tre etter en natts søvn.

 

Arbeidsdagen starter mellom 8:00 og 9:00 med admin eller møter, men jeg har alltid rukket å sjekke mail og kalender før det. Jeg jobber som daglig leder i FemInvest som fokuserer på økonomiske investeringer og entreprenørskap for kvinner. Jeg tror at når flere får kunnskap, inspirasjon og får gode rollemodeller, så bidrar dette til at flere kvinner vil og kan eie mer. Vi har over 20.000 kvinner i nettverket vårt, og vi etablerer nå aksjeklubber i landet som er åpne for kvinner. Vi driver også med et englenettverk hvor kvinnelige investorer tilbys muligheter til å investere i kvinnelige entreprenører eller likestilte selskaper.

En undersøkelse om entreprenørskap (Statistiska Centralbyrån 20190611) viser at færre enn en tredjedel av gründere i Sverige er kvinner. Nøkkeltallene viser at kvinner tar lavere risiko, men har bedre gevinstmarginal i selskapene. Menn kan vise til nesten fem ganger så mange konkurser enn kvinner.

 

 

INVESTERINGER

I Sverige eier kvinner halvparten av det menn gjør. Den tradisjonelle investoren har vært en mann, helt enkelt. Det er mange årsaker til at det er sånn, men historisk sett er det menn som har forvaltet kapital i verden. Jeg tror på mangfold i organisasjoner og har bevisst investert i de mest likestilte selskapene på den svenske børsen. Jeg startet enkelt i starten og investerte i et indeksfond for å skape en bred portefølje. Deretter lette jeg etter selskaper som jeg hadde tro på og som jeg kjente til, og hvor jeg fokuserte på de store makrotrendene. I dag består porteføljen min av unoterte og noterte aksjer, fond og råvarer – og nå vil jeg komplettere den med kjøp innen eiendom.

 

Min investeringsstrategi er langsiktighet. Jeg tror på innovative selskaper/bransjer som jobber ut fra et bærekraftperspektiv og/eller som gir årlig utbytte som kan reinvesteres. Mer bransjespesifikt tror jeg på bærekraftig transportalternativer, food-tech og vann/fornybar energi. For å finne disse selskapene og aksjene, anvender jeg teknisk analyse, markedsnyheter og vurderinger av selskapet jamført med konkurrenter osv. Jeg har også en liten slump aksjer som jeg trader kortsiktig for å krydre porteføljen litt. Kjøpte og solgte Norwegian for ikke så lenge siden.

 

Min verste økonomiske investering kan være det første fondet jeg investerte i som 18-åring. Jeg solgte i panikk etter at Lehman Brothers gikk konkurs og aksjeverdien sank kraftig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRE RÅD TIL DEG SOM VIL STARTE MED INVESTERINGER

 

1.Vær likvid. Akkurat nå har jeg 25% av mine investeringer likvide i min ISK (Svensk ASK red.anm).

 

2. Start i dag og spar fast månedlig over mange år i selskaper og bransjer du tror på. Følg selskapene du investerer i, les finansielle rapporter, les om deres konkurrenter og pressemeldinger for å få et bilde av hvordan det henger sammen.

 

3. Finn likesinnede, noen som synes det er like interessant å investere og spare. Det er alltid gøyere å være flere!

 

 

 

 

 

 

 

Category
Portett