Tine Charlotte Holm
16048
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16048,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-børsdamer,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

About This Project

TINE CHARLOTTE HOLM

Administrerende direktør i Oslo Marked Solutions
Start enkelt! Når du har betalt ned dyr forbruksgjeld og har litt buffer på plass er det på tide å plassere pengene litt smartere. Spar i fond og bruk en automatisk rådgiver/veiviser som hjelper deg å velge ut fond som passer din spareprofil.

Tine Charlotte Holm er administrerende direktør i Oslo Marked Solutions. Hun tester spareroboter, faktorfond og jobber med å utvikle de beste spare- og webløsningene for aksje- og fondshandel for kunder som E24, Sbanken og Oslo Børs.

 

SØVN OG MORGENRUTINER

Hvordan starter dagen din – noen morgenritualer du skal gjennom?
– Jeg står som regel opp mellom 06:30 og 07:00. Jeg er et vaskeekte B-mennesket som poserer som A-menneske så sover gjerne lenger når jeg får muligheten. Utnytter gjerne den muligheten nå som jeg er gravid og trenger ekstra søvn. Er jeg tidlig ute begynner jeg aller helst dagen med litt yoga og meditasjon, deretter en kaffe, smoothie og nyheter på kjøkkenøyen, før jeg tusler avgårde på jobb. Men har også ofte har jeg utnyttet «sove lengst mulig» og må haste av gårde.

 

Høres deilig ut å tusle til jobb, når er du på plass?
– Jeg er på jobb ca 08.00. Da har jeg litt tid før møter og telefoner begynner.

 

JOBB

Og hva jobber du med i Oslo Marked Solutions?
– Vi leverer webløsninger og informasjonstjenester for finansielle aktører. Det innebærer leveranse av Feed API med markedsdata fra hele verden, men også ferdig driftede webløsninger med informasjon og/eller aksje- og fondshandel. Noen eksempler på kunder er E24, Oslo Børs, Sbanken, Sparebank 1 Markets, Handelsbanken, Norne Securities, Dn.no m.fl. Siden Oslo Børs VPS (vår eier) ble kjøpt opp av Euronext i år, er vi også blitt en del av dette pan-Europeiske selskapet som også gir oss nye muligheter og utfordringer.

 

Noen umiddelbare tanker om oppkjøpet av Oslo Børs?
– Det er superspennende! Nå om dagen jobber vi en del med å integrere oss med våre nye eiere i den europeiske børsgruppen. Jeg ser f.eks. at Norge er lagt fremme på digital tillit og kunnskap hos befolkningen generelt. Samtidig er man kanskje mer disiplinert nedover på kontinentet. Vi er også uker unna lansering av en ny aksje og fondshandel for bedrifter på vegne av en kunde, det er alltid spennende med nylanseringer.

 

INVESTERINGER

 

Hvordan startet du å investere?
– Mine første aksjer fikk jeg nok til dåpen, og jeg husker det kom en sjekk i posten med årets utbytte. Det var en veldig håndfast måte å få synliggjort verdien til et lite barn når jeg fikk være med i banken og heve meg 20 kr. Jeg startet deretter egen sparing i noen få fond og aksjesparing for ansatte da jeg begynte å jobbe.  Det er veldig givende og spennende å få være med på å eie en del av selskapet man jobber i.

 

Hva er din investeringsstrategi?
– I dag er strategien delt. Siden jeg er en del av Oslo Børs VPS Gruppen er det selvsagt strenge egenhandelsregler, så det letteste blir å spare i fond. Jeg prøver å ha «litt her og litt der», så blir sparepengene på en måte gjemt bort og man blir ikke fristet til å bruke de. Jeg har også investert litt høyrisk-kapital i noen unoterte spennende norske teknologiselskap som jeg tror det blir utrolig gøy å følge med på fremover.

 

Jeg har mest indeksfond, men noen aktivt forvaltede. Jeg elsker jo teknologi og jobber med å lage de beste spareløsningene, så jeg har selvsagt testet spareroboter, faktorfond og mange andre løsninger for å se på den tekniske biten + brukerdesign også.

 

Spennende med spareroboter. Ser du noen fordeler med disse automatiske investeringsstrategier?
– Fordeler med automatiske investeringsstrategier er jo at man unngår for mye menneskelig innblanding, forsker viser jo at det sjelden er menneskelige faktorer som avgjør om man slår markedet eller ikke. Hovedmotivasjonen min har nok likvel vært å teste ut ny teknologi og fremgangsmåte.  Uansett tror jeg det viktigste er å faktisk spare, investere etc, og å starte så tidlig som mulig.

 

Man vil oppleve både oppgang og nedgang i aksjemarkedet uansett hvordan man vrir og vender på det. Trikset er heller å investere balansert, og ikke mer enn man har råd til, og ikke i instrumenter man ikke forstår. Forhåpentligvis kommer det nok verktøy på markedet som gjør privatpersoner i like god stand til å investere som profesjonelle, slik at man unngår de «klassiske» feilene, som å kjøpe dyrt og selge billig.

 

Har du gjort noen usmarte økonomiske valg?
Den dårligste økonomiske investeringen får bli vår første bil, som vi kjøpte før sommeren. Vi bor ganske sentralt så det er ikke det vi har mest brukt for i hverdagen, og selv om det er elbil er den dyr nok i drift! Likevel har den har fått stor affeksjonsverdi allerede, og jeg er veldig glad i den.

 

 

TRE RÅD TIL DEG SOM VIL STARTE MED INVESTERINGER

 

– START ENKELT: Når du har betalt ned dyr forbruksgjeld og har en litt buffer på plass er det på tide å plassere pengene litt smartere. Spar i fond, bruk en automatisk rådgiver/veiviser som hjelper deg å velge ut fond som passer din spareprofil (horisont + risiko).

 

– DET SKAL IKKE SÅ MYE TIL! Husk at bare noe hundrelapper i måneden kan gjøre en stor forskjell. I Norge er det sånn at mange gladelig bruker hundrevis av kroner på lottotipping, men ikke har råd til å spare. Å følge med på fondene dine er vel så spennende som å se om du har vunnet i Lotto spør du meg, og sannsynligheten for å ikke tape hele innsatsen er tross alt uendelig mye større.

 

– Invester i ting du FORSTÅR. Når du kjøper en aksje, kjøper du en eierandel i et selskap. Da er det viktig at du forstår selskapet du skal være på å eie. Da er det mye lettere å tro på egen investering, og vite når man f.eks. bør selge seg ut.

 

 

 

 

 

 

 

Category
Portett